Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hedeflerinin, iş piyasasının sürekli değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayarak iş arayanlar ve işverenler arasında daha kusursuz bir bağlantı oluşturmak olduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Azerbaycan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar 5. Konferansı’nda konuştu.
Türkiye’nin işgücü ve istihdam hizmetlerinin dijitalleştirilmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Işıkhan, “Türkiye’nin bu dijital dönüşümü ilerletmek için son dönemde aldığı yenilikçi önlemlerden bazılarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Salgının yol açtığı zorluklara yanıt olarak, bireylere becerilerini sergilemeleri ve potansiyel işverenlerle bağlantı kurmaları için dinamik bir platform sağlayan sanal iş fuarları düzenledik” diye konuştu.
İşsizlikle mücadelede öncü girişimlerden birinin de Profil Temelli Danışmanlık Modeli olduğunu ifade eden Işıkhan, “Bu model, iş arayanları yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi gibi verilere göre sınıflandırmaktadır. Bu değerli bilgilerle her grubun kendine özgü ihtiyaçlarını karşılayan, kişiye özel ve etkili hizmetler sağlayabiliriz” dedi.
Beceri Envanteri Projesi kapsamında yapay zeka destekli bir iş eşleştirme sistemini 2024 yılında devreye alma planları olduğunu açıklayan Bakan Işıkhan, “Bu son teknoloji, iş arama sürecini önemli ölçüde geliştirecek ve iş arayanların yeteneklerine uygun pozisyonları bulmalarına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Işıkhan ayrıca, “Bu girişimlerimize ek olarak iş kulüpleri, Yetenek Kapısı ve Gençlik Platformları gibi çeşitli dijital platformlar üzerinden iş arayanlara çevrimiçi iş ve kariyer danışmanlığı hizmetleri sunarak erişim alanımızı genişlettik” açıklamasını yaptı.